openvoorervaring.nl

Weer nieuwe schoolspullen?

Het is niemand ontgaan dat de scholen weer zijn begonnen, ook voor mijn kinderen. Ieder jaar willen mijn kinderen weer nieuwe schoolspullen waar ze dan het nieuwe schooljaar de blits mee willen maken. Deze schoolspullen kosten ieder jaar best wat geld. Is het nodig dat er ieder jaar nieuwe school spullen worden aangeschaft?

 

Afspraken maken

Mijn man en ik vinden het belangrijk dat onze kinderen weten wat de waarden is van spullen. We willen ze graag leren om verstandig om te gaan met geld en zuinig te zijn op hun spullen. Wij vinden het niet nodig dat onze kinderen ieder jaar alle schoolspullen opnieuw aanschaffen. Samen met de kinderen kijken we altijd naar de spullen die ze al hebben of die eventueel nog een jaar mee kunnen. Het is absoluut niet nodig om ieder jaar een nieuwe schooltas te kopen. Want als je een goede schooltas koopt dan kan die zeker een paar jaar mee. Helaas waren dit jaar de tassen van mijn kinderen echt toe aan vervanging. Mijn kinderen zijn ook echt zuinig geweest op hun tas omdat we hadden uitgelegd dat ze een paar jaar met de tas moesten doen. Wel had ik ieder jaar de tas op gepimpt met leuke buttons en strijkplaatjes om de tassn ieder jaar weer een nieuwe boost te geven.

 

Schooltas

Een goede schooltas kost gauw 40 euro dat vind ik met drie kinderen een flinke uitgaven. Samen met de kinderen hebben we gekeken naar welke tas zij wilde hebben. We hebben de kinderen gevraagd om drie tassen uit te kiezen die zij het mooist vonden en daarna gingen we kijken welke het dan uiteindelijk ging worden. Natuurlijk hadden we wel aangegeven hoeveel de tas maximaal mocht kosten zodat ze niet ineens alleen maar wensen hadden die niet uit konden komen. Ik vind het leuk om mijn kinderen te betrekken in keuzes, zo leren ze het in mijn ogen het snelst. Een goede tip: prijs vergelijken online kan vergelijken welke winkel het goedkoopst jou product verkoopt. Je kan dan ook meteen online bestellen en dat scheelt tijd en geld.

 

Blije kinderen

Alle kinderen waren erg blij met hun nieuwe tas en wij waren blij dat we door de prijzen te vergelijken de goedkoopste optie hadden. Ik vind het leerzaam om te zien hoe kinderen keuzes maken binnen een gesteld kader. Om kaders duidelijk te stellen voor kom je in mijn ogen telleurstellingen.  Nou laat dat schooljaar maar weer beginnen hoor!

Mobiele versie afsluiten