openvoorervaring.nl

Online jouw ervaring delen met de wereld

Blog

Een transitievergoeding kan je recht op hebben na jouw ontslag

Het hebben van een baan kan erg prettig zijn. In sommige gevallen kan het echter voorkomen dat je ontslagen wordt. Dat zal uiteraard een vervelende situatie creëren. Wanneer je geen werk meer hebt zorg je dat vooral voor onzekerheid. Tegelijkertijd is het echter goed om te weten dat er bepaalde zaken zijn waar je vaak recht op hebt wanneer je ontslagen wordt. Op deze wijze zal het mogelijk zijn om een soort vangnet te creëren voor jezelf. Uiteraard ligt het er hierbij maar net aan waarom je ontslagen wordt. Als je voor een zeer legitieme reden niet meer aan het werk mag gaan binnen het bedrijf is de kans klein dat je bijvoorbeeld recht hebt op een transitievergoeding. Wanneer je ontslagen wordt om andere redenen kan het voorkomen dat je wel recht gaat hebben op een transitievergoeding.

 

De opties van een transitievergoeding

De transitievergoeding is daarbij een prettige optie waar je veel aan kan hebben nadat je ontslagen bent. Een transitievergoeding betekent namelijk dat je een bepaald bedrag aan geld kan ontvangen door het ontslag. Deze transitievergoeding is vooral bedoeld om jezelf voor een periode te kunnen onderhouden. Hierdoor is het dan ook mogelijk om dankzij de transitievergoeding een bepaald bedrag te ontvangen waardoor je al jouw vaste kosten en lasten kan betalen. De transitievergoeding is daarbij een bedrag dat afhankelijk is van bepaalde factoren. De hoogte van een transitievergoeding zal dan ook altijd per persoon verschillen. Het is vaak mogelijk om een inschatting online te berekenen voor de transitievergoeding die je eventueel kan ontvangen. Bovendien is het mogelijk om juridische hulp in te schakelen bij belangrijke vragen over een mogelijke transitievergoeding.

 

Zelf een schatting maken

Het berekenen van de mogelijke hoogte van een transitievergoeding kan gedragen met een handige online tool. Op deze wijze zal je op een duidelijke manier overzicht krijgen op de hoogte van de transitievergoeding die je kan ontvangen. Het is dan ook zeker de moeite waard om als een schatting deze tool online in te vullen. Om deze tool te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om bepaalde gegevens bij de hand te houden. Zo zal je moeten zorgen voor jouw maandsalaris en de hoeveelheid jaren die je binnen de organisatie gewerkt hebt. De combinatie van deze factoren zal uiteindelijk namelijk zorgen voor de hoogte van de transitievergoeding waar je eventueel recht op kan hebben. Op deze wijze zal je op een relatief duidelijke manier kunnen bekijken hoeveel transitievergoeding je kan ontvangen wanneer je ontslagen wordt bij jouw oude bedrijf.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén