openvoorervaring.nl

Online jouw ervaring delen met de wereld

Blog

IT van je bedrijf verbeteren

Geen verstand van IT

Ik ben zelf iemand die is geboren in de jaren 90. Dit betekent dat ik ben opgegroeid met computers, het internet en de digitale wereld. Desondanks heb ik altijd het gevoel gehad dat mijn vader, die toch een generatie ouder is, veel meer weet van IT en computers dan ik. Dit heeft te maken met onze persoonlijkheden. Hij is veel meer technisch en IT gericht dan ik. Ik daarentegen ben gefocust op leergebieden zoals filosofie, geschiedenis, film en andere creatieve kanten. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat mijn vader een sterke baan in de IT heeft en ik, mijn eigen bedrijf run.

De creativiteit die ik ontwikkelde leidde ertoe dat ik mijn eigen bedrijf kon beginnen. Desondanks betekende dit wel dat ik een bedrijf startte in 2017. Ofwel IT is absoluut een belangrijk onderdeel van mijn bedrijf. Ik heb het nodig voor elk aspect, van marketing tot sales tot de administratie. Maar ik ben zelf helemaal niet IT gefocust. Gelukkig leven we in het tijdperk van apps en was er een hoop dat ik kon uitbesteden.

Je visie uitleggen

Als je tegenwoordig de IT van je kleine bedrijf wilt verbeteren is er niet heel veel dat je moet leren. In plaats daarvan kun je simpelweg applicaties gebruiken en mensen inhuren die er meer verstand van hebben. Zo koos ik er zelf voor om een low code platform te gebruiken die business intelligence verbeterd. Deze dienst optimaliseert de verschillende aspecten van mijn website en webshop zonder dat ik me er zelf druk om hoef te maken. Op deze manier kan ik zelf optimaal focussen op de strategie en creatieve kant van mijn bedrijf.

Bedrijf van de toekomst

Alhoewel mijn eigen bedrijf momenteel niet op film gefocust is moet ik altijd denken aan een interview met een van mijn favoriete filmmakers, namelijk Quentin Tarantino. Toen aan hem gevraagd werd hoe hij alle technische aspecten van films maken geleerd had zonder dat hij naar filmschool was gegaan gaf hij een simpel antwoord. ‘Je hoeft niet alles te leren je moet alleen in staat zijn aan de juiste mensen uit te leggen wat je visie is’, was zijn antwoord. En dezelfde filosofie is ook belangrijk om een eigen bedrijf te runnen. Als je de juiste mensen aanneemt kun je heel goed een succesvol bedrijf runnen zonder zelf verstand te hebben van de technische aspecten van wat die mensen doen. Op deze manier zal je bedrijf altijd vernieuwen en zul je mee kunnen gaan met de tijd zelfs als je de technologie zelf niet meer begrijpt.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén