openvoorervaring.nl

Online jouw ervaring delen met de wereld

Blog

Blij met mijn eigen plekje

Na jarenlang thuis gewoond te hebben, vond ik het de hoogste tijd en het juiste moment om uit huis te gaan en om op mijzelf te gaan wonen. Het is een grote stap, maar ook een heerlijk gevoel om eindelijk op eigen benen te gaan staan. Je zal ineens wel veel dingen zelf moeten doen en je krijgt ook ineens veel meer verantwoordelijkheid. Maar dat vond ik totaal niet erg, want ik was daar voor mijn gevoel ook wel aan toe. Het was iets waar ik al een langere tijd over na aan het denken was. Ook heb ik samen met mijn ouders al een tijd geleden gezocht naar de juiste woning. Ik heb samen met mijn ouders een aantal huizen bekeken en uiteindelijk de keuze gemaakt voor eentje waar ik erg enthousiast over was. Het huis was klaar om in te gaan wonen, maar toch besloot ik om eerst van tevoren nog een aantal aanpassingen te doen voordat ik daar ging intrekken. Gelukkig hoefde er geen grote verbouwingen meer te gebeuren, maar zeker wel een aantal kleine aanpassingen. Zo moest de oude vloer vervangen worden voor een nieuwe vloer en moesten de muren een nieuw likje verf krijgen. Het kost wel even wat werk, maar dan heb je ook een plek dat volledig past bij je eigen voorkeuren en bij je eigen smaak.

Lekker aan de slag gaan

Ik ben gelijk aan de slag gegaan met wat hulp van een aantal vrienden. Ik heb eerst het huis vrijwel helemaal kaal gemaakt, zodat ik kon beginnen met de eerste aanpassingen. Allereerst heb ik de oude vloer eruit gehaald en er een nieuwe ondervloer in gelegd. Online was ik op zoek gegaan naar een nieuwe vloer en kwam ik terecht op laminaat gratis gelegd offerte aanvragen, dus je kan wel begrijpen wat ik gedaan heb. Nadat ik contact heb opgenomen en een vloer besteld had, was het even afwachten. Maar binnen een paar dagen lag mijn nieuwe vloer er al in. Daarna heb ik met een paar maten al mijn muren geschilderd. Verder hebben we nog wat kleine beschadigingen in de keuken en in de badkamer mooi weggewerkt.

Verhuizen van al mijn spullen

Nadat alle klusjes waren gedaan, kon ik eindelijk al mijn spullen verhuizen en beginnen met het inrichten van mijn nieuwe plekje. Dat was veruit het leukste gedeelte, want beetje bij beetje begon het steeds huiselijker te worden. Het heeft mij een lang weekend gekost om alles te verhuizen en om mijn nieuwe woning in te richten. Nu kan ik heerlijk genieten van mijn nieuwe plekje en ik zie mij zeker hier de komende jaren nog wel zitten.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén