openvoorervaring.nl

Online jouw ervaring delen met de wereld

Blog

De voordelen van buiten werken

bouwplaats met verkeer

Zoals de titel al deed vermoeden, er zitten meerdere voordelen aan buiten werken. Hoewel sommige mensen ervan houden om in een kantoor te werken, genieten andere mensen juist van de buitenlucht tijdens hun werk. Er zijn vele vaste en tijdelijke werkzaamheden die zich grotendeels in de buitenlucht afspelen. Sommige van deze baantjes zijn alleen geschikt in bepaalde seizoenen. Het wordt gezegd dat het voornaamste voordeel van buiten werken zich uitdrukt in de gevarieerde omgeving. Dit in contrast met een vaak monotone kantoorbaan.

Je moet niet stil zitten

Goed, er zitten veel voordelen aan buiten werken, maar dat is ook grotendeels te wijten aan het feit dat er behoorlijk wat nadelen zitten aan binnen werken. Een van de grootste boosdoeners bij kantoorbanen is het stilzitten op één plaats. Werknemers bewegen maar een fractie van wat buitenwerkers bewegen. Het is aangeraden om ieder uur minimaal 15 minuten te staan om de circulatie te bevorderen. Dit is helaas zeker niet altijd het geval. Ook kan langdurig zitten in een slechte houding lijden tot rugklachten en pijnlijke spieren. Dit geldt al helemaal wanneer je voornamelijk achter een computer zit.

Buiten werken verlaagt de kans op problemen met zicht, gewrichten. Sterker nog, het is beter voor onze fysieke gezondheid, maar ook voor onze mentale gezondheid. Zeker in de winter wanneer onze vitamine D waardes te laag zijn door gebrek aan zonlicht. Sommige studies laten zelfs zien dat het bevorderend is voor onze mentale gesteldheid als we meer tijd buiten besteden. Het lijkt er op dat buiten werken de beste oplossing is. Zo kun je veel tijd buiten besteden zonder dat het afgetrokken wordt van jouw vrije tijd.

Buiten werken, makkelijker gezegd dan gedaan

Ik geef toe, het is een beetje aan de makkelijke kant om te zeggen dat je zomaar even buiten moet gaan werken. Misschien heb je wel een top-baan die je gewoon zniet buiten kunt uitvoeren. Of misschien mis je de ervaring en of diploma’s om de outdoor-droombaan te kunnen starten. Toch zijn er vaak oplossingen te vinden. Zo zou je met je baas kunnen overleggen of een gedeelte van de taken buiten uitgevoerd mogen worden. Vaak zijn er op kantoren genoeg werklaptops om dit mogelijk te maken. Misschien kun je ook een bijbaantje aannemen, zoals verkeersregelaar worden. Dit vereist maar een korte opleiding en je kunt al gauw aan de slag bij allerlei evenementen. Maar misschien moet jij wel jouw hele carrière switchen om in de buitenlucht te werken. In dat geval kan ik niet anders dan je de vraag stellen wat meer waard is voor jou, een betere gezondheid of financiële stabiliteit.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén