openvoorervaring.nl

Online jouw ervaring delen met de wereld

Blog

Een letselschade advocaat inschakelen als je mishandeld bent 

Als je mishandeld bent dan is dat een zeer vervelende en heftige gebeurtenis. Je voelt je namelijk niet meer veilig op straat en ook is de kans aanwezig dat je letsel hebt opgelopen. In dit geval is het erg belangrijk dat de verdachten ook worden aangehouden en dat je dan ook aangifte doet. De politie gaat dan namelijk onderzoek doen naar de mishandeling en maakt er een zaak van. Wanneer er een zaak van gemaakt word, dan is het mogelijk om een schadevergoeding te vragen via de rechtbank. Meer informatie over hoe dat werkt, lees je hier.

 

Zwaar mishandeld? Ga naar het ziekenhuis

Jaarlijks worden er in Nederland helaas honderden tot duizenden mensen zwaar mishandeld en zij moeten dan naar het ziekenhuis toe gaan. In de meeste gevallen gaat het om botbreuken, maar ook komen bloeduitstortingen en hersenschade enorm veel voor. Dit wordt een verdachte zeer zwaar aangerekend omdat dit om zwaar letsel gaat. Daarom is het belangrijk om je lichaam te laten controleren in het ziekenhuis als je zwaar mishandeld bent. Een voordeel hiervan is dat het ziekenhuis altijd foto’s maakt van de verwondingen en dit is rechtmatig bewijs om te mogen gebruiken als het tot een rechtszaak komt. 

Schakel een letselschade advocaat in 

Aan de hand van de schade die onder andere ook te zien is op de foto’s wordt er door een letselschade een schatting gemaakt. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de huidige schade maar ook naar toekomstige en psychische schade. Veel mensen denken dat psychische schade geen letsel is maar dat is onjuist. Veel mensen die mishandeld zijn durven namelijk niet meer over straat te gaan omdat zij zich niet veilig voelen. Dit is logisch en daarom is ook psychische schade een vorm van een letsel. De schade in de toekomst is ook erg belangrijk want als jij niet of nooit meer kan functioneren in de maatschappij, dan moeten de kosten hiervan vergoed worden. Dit is ook waarom een letselschade advocaat Amsterdam inschakelen zeer belangrijk is. 

 

Hoe ziet een rechtszaak eruit?

Als je een letselschade advocaat in Nijmegen hebt ingeschakeld en een rechtszaak is gestart, dan vraag jij je natuurlijk af hoe een rechtszaak eruit ziet en hoe het werkt. Dit is een vraag die eigenlijk alleen je strafrecht advocaat of je letselschade advocaat kan beantwoorden aangezien elke rechtszaak verschillend is. Het is daarom belangrijk dat je altijd om uitleg vraagt aan je huidige advocaat.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén