openvoorervaring.nl

Online jouw ervaring delen met de wereld

Blog

Even tot rust komen? Je hebt er alleen jezelf voor nodig

Deadlines, deadlines en nog eens deadlines. Als je dacht dat dat het was heb je het goed mis. Schoolopdrachten , werk opdrachten, sporten, schoonmaken, koken en contact onderhouden met familie en vrienden. Het is allemaal wat en soms word het ons gewoon een beetje teveel. Dit is menselijk, iedereen is wel eens op zo’n punt in zijn of haar leven geweest waarop je er even tussen uit wilt. Gewoon even weg van alles en iedereen. Even lekker een momentje voor jezelf waaraan je niet denkt aan wat je allemaal doen. En momentje voor jezelf is erg belangrijk. Het zorgt er voor dat je herinnerd word waar je het allemaal voor doet en het kan je een motivatieboost geven. Ookal zijn het een paar minuutjes waarin je onder de regendouche staat en even naar Sade luistert.

Vind innerlijke rust

Dit zijn momenten waarvoor je tijd vrij moet maken. Want je hebt ze nou eenmaal nodig. Maar hoe kom je behalve door onder de regendouche staan nog meer tot rust? Persoonlijk geniet ik altijd van mijn tegels van douche-concurrent.nl. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer manieren.

Om tot jezelf tot rust te komen heb je in principe alleen jezelf nodig. Het is moment waarop je niet per se iets hoeft te doen. Zolang je maar bij jezelf tot rust kunt komen. Dit betekent dus dat je zo een moment niet altijd hoeft in te plannen met vrienden, kennissen of familie. Gewoon even helemaal alleen zijn is meer dan genoeg en zal zijn werk even goed doen.

Denk even niet aan werk, school of andere verplichte taken die je moet uitvoeren. Maar denk aan wat je gelukkig maakt. Wat maakt jou blij en creëert een glimlach op je gezicht. Misschien is het wel de boom die in je achtertuin staat, of je ó zo schattige hondje die op je af komt rennen elke keer als je thuis komt. Ga opzoek naar zulke momenten en verlang er naar.

Je doet het voor jezelf

Misschien wil je je algemene kennis uitbreiden of gewoon een leuk boek lezen. Wanneer je dit doet ben je bezig met jezelf, alleen met jezelf en niemand anders. Want de algemene kennis die je wilt uitbreiden doe je voor jezelf en niet voor een ander. Precies hetzelfde geldt voor een leuk boek lezen, je doet het om jezelf te vermaken en nogmaals niemand anders.

Muziek luisteren is met je ogen dicht is ook erg ontspannend. Laat je R&B afspeellijst maar even liggen, maar open eentje die smoothjazz aanbied. Zoals eerder benoemd ‘Sade’. Haar muziek is erg rustgevend en zal je gegarandeerd een goed gevoel geven.

Dus de conclusie is, pak een momentje voor jezelf. Dit hoeft niet erg lang te zijn, zolang je het maar doet.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén