openvoorervaring.nl

Online jouw ervaring delen met de wereld

Blog

Fiets kopen, tips

Je wil graag een fiets kopen, dat kan heel goed met onze tips. De vraag is dan alleen nog waar ga je op letten? Met onze tips kun jij de beste fiets kopen die aan je wensen voldoet. Welke fiets je wil, moet je afstemmen op het gebruik en ook moet je kijken naar het model wat jou aanspreekt. Maar er moet ook gekeken worden naar de wielmaat, maar ook naar de framemaat. Meestal hebben volwassenen 28 inch maar het kan ook net even anders uitpakken bij jou. Kijk ook goed naar wat voor frame je wil, van welk materiaal mag deze gemaakt zijn. Misschien denk je aan staal of juist aan aluminium. Een andere optie waar je op moet letten is de voorkeur voor de soort remmen, wil jij een handrem, of een terugtraprem, of wil je misschien een handrem en terugtraprem? Een andere vraag die van belang is bij een fiets kopen is of je wel of geen versnellingen wilt.

Waarom een fiets kopen?

Wat is de reden dat jij denkt aan een fiets kopen? Misschien wil je wel meer naar buiten, je wilt meer conditie opbouwen, je wil de auto vaker laten staan en meer fietsen. Meer km maken en dan heb jij een goede fiets nodig. Gelukkig kan dat zo geregeld worden en zo kun je je leefstijl ook goed veranderen. Het zal een positieve invloed hebben op je gezond, meer buiten zijn is voor iedereen goed en goed voorbeeld doet volgen. Als je kinderen hebt, dan kun je ook hen het goede voorbeeld geven en laten zien dat je van A naar B met de fiets kunt. Eventueel kun je als ouder een elektrische fiets kopen, dit kan je wel helpen om wat energie over te houden als je veel km moet maken op een dag (en dan nog je kinderen moet vervoeren/als het ware dragen op de fiets). 

Online een fiets kopen

Met gemak kun je online een fiets kopen, dit is met een paar drukken op de knop zo geregeld. Let nog even op een paar andere punten zoals het beschikbare budget, maar ook op de voorkeur van een kleur van de fiets, het zadel en het stuur, design en uitstraling van de fiets en de optie om spullen te vervoeren, kan er een mandje op, of snelbinders? Als je alles even goed door hebt genomen dan kun je zo je eigen fiets samenstellen en er dagelijks gebruik van maken.  

Geef een reactie

Thema door Anders Norén