openvoorervaring.nl

Online jouw ervaring delen met de wereld

Blog

Gratis feestje? Nieuwe schoenen!

Via Vai

Feestjesdag

Bepaalde datums vragen om bepaalde onderwerpen. 5 mei is zo een dag. Hoe was jouw bevrijdingsdag? Je hebt het vast leuk gehad! Hoewel  4 mei ons maar wat laat beseffen waarvoor 5 mei eigenlijk bedoeld is, merk ik dat we het meer en meer als een feestjesdag gaan zien. En hoewel dat misschien het oorspronkelijke doel voorbij gaat, heeft het ook wat leuks. Bevrijding is iets positiefs, dus laten we het vooral vieren. Er zijn festivals, mensen zijn vrolijk: nu nog mooi weer en de dag is compleet. Ik vind het zelf altijd erg leuk om naar bevrijdingspop te gaan. Dit is een openlucht festival in Haarlem waar de entree gratis is. Door het park heen staan er verschillende podia waar een groot scala aan artiesten optreedt. Je kan dus kiezen naar welk podium je gaat en hoewel het goed druk is kan je echt een hele leuke middag hebben.

Bevrijdingspop

Dit jaar ben ik wederom met vrienden hier heen gegaan. Het weer was niet ideaal maar we hebben het bijna helemaal droog gehouden. Het enige nadeel van een feest in een park is dat de grond behoorlijk vies is  als het een natte week is geweest. Dat was ook nu het geval. We stonden redelijk voor aan bij het concert van Jett Rebel (overigens echt een aanrader, mocht je ooit de kans krijgen hem te zien) toen ik een glibber maakte. Gelukkig stonden er dusdanig veel mensen dat ik niet volledig onderuit ben gegaan, maar mijn schoenen, die ik overigens nog niet zo lang had, waren he-le-maal bruin. Voordeel van suède schoenen: ademt goed, comfortabel. Nadeel van suède schoenen: vlekken zijn permanent. Aangezien mijn linkervoet over mijn rechtervoet heen gleed heb ik een berg modder zo over de bovenkant heen geschoven in mijn val. Vies! Zelfs mijn sokken waren bruin.

Een bruine schoen

De rest van de middag heb ik de bruine schoen gelaten voor wat het is en vooral van de andere optredens genoten. Ronnie Flex, van Dik Hout, ik heb een geweldige middag gehad. Eenmaal thuis heb ik de schoenen uitgespoeld maar de boel was niet meer te redden. Zo is een gratis festival opeens helemaal niet zo gratis meer. Aan de andere kant heb ik het geld wat ik anders met liefde voor een ticket had neergelegd nu in nieuwe schoenen kunnen steken. Ik ben gegaan voor gele sneakers van Via Vai. Ik vind ze leuk, dus volgend jaar blijven deze met bevrijdingspop hartstikke thuis en trek ik het vieze paar weer aan. Deze ezel glibbert (hopelijk) niet twee keer in dezelfde plas modder.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén