openvoorervaring.nl

Online jouw ervaring delen met de wereld

Blog

Grote verhuizing? Dat doe je zo

Verhuizen is voor iedereen een groot project. Of je nu al tientallen keren van huis verwisseld bent of dit je eerste keer wordt. natuurlijk doe je met ervaring ook kennis op en krijg je er wellicht iets meer een handigheid in. Zo heeft een vriend van mij eens een hele verhuizing binnen vijf uur voltooid. Maar hoe je het ook wendt of keert, het blijft een hoop werk. Ook als je het in vijf uur doet. In deze blog geef ik je wat tips. Lees je mee?

Plan van aanpak

Allereerst kan ik niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om een plan te hebben voor je begint. Zodra je de data voor de verhuizing binnen hebt zoals de sleuteloverdrachten, dan kan je beginnen met plannen. Hoeveel tijd heb je nodig om alles in te pakken? Hoeveel tijd heb je nodig om alles over te brengen? dat zijn de belangrijkste vragen, uitpakken komt later wel. oh ja, en hoeveel verhuisdozen denk je nodig te hebben. Niet geheel onbelangrijk.

Vele handen maken lichtwerk

Daarnaast helpt een planning ook om afspraken te kunnen maken met eventuele helpers. Een verhuizing in je eentje is bijna niet te doen. trommel zo veel mogelijk vrienden op om mee te helpen. Zo druk je de kosten een beetje want je hoeft geen professionele verhuizers te betalen. Iedereen een doos laten sjouwen, en zo kom je al een heel eind. Let er wel op dat dit allemaal conform de maatregelen gebeurt. Desnoods doe je het in meerdere dagen!

Vroeg gepakt

En dat inpakken, doe dat voor de ‘verhuizers’ komen. Niets is zo stressvol als een ongepakt huis verhuizen. Zo raak je ook wat helpende handen kwijt die dan ineens moeten inpakken inplaats van de boel verplaatsen. Ook dit heeft te maken met je planning. Onderschat het inpakken zeker niet.

Verzending klaar

Niet alles kan mee met de verhuiswagen maar ook niet alles past in je autootje. Als je de boel goed verpakt, kan het gewoon mee met de service van Boek uw Zending. Zij verzenden onder andere grote pakketten en zelfs pallets. Vraag op tijd een offerte aan zodat je afspraken kan maken en je alles zo snel mogelijk over naar het nieuw huis hebt. Het was nooit zo makkelijk, een groot pakket versturen.

Uitpakken maar!

En dan kan je eindelijk uitpakken. Ook dat is een hoop werk maar misschien wel het leukste deel. Plus, je hebt er alle tijd voor. Tijd om in je nieuwe huisje te gaan wonen. Veel plezier!

Geef een reactie

Thema door Anders Norén