openvoorervaring.nl

Online jouw ervaring delen met de wereld

Blog

Hoe kan een B2B webshop worden opgebouwd?

De afgelopen jaren is de manier waarop zakelijke inkopers hun werk doen sterk veranderd. Ze oriënteren zich namelijk veel vaker online en hebben veel vaker toegang tot informatie die voorheen niet altijd bekend was. De wereld van B2B is hierdoor sterk veranderd. Zakelijke organisaties hebben de keuze moeten maken om meer zichtbaar te worden online. Doen ze dit niet, dan bestaat de kans dat concurrenten ze (online) voorbij groeien. 

Tegenwoordig zijn er veel nieuwe technieken uitgebracht waar B2B bedrijven handig gebruik van kunnen maken. Heb je bijvoorbeeld al eens van een B2B webshop voor Magento gehoord? Magento (eigenlijk Adobe Magento) is uitermate geschikt voor bedrijven die online aan andere bedrijven willen verkopen. Dit platform biedt uitgebreide functionaliteiten die passen bij de hoge eisen die B2B organisaties stellen. 

Een aantal functionaliteiten op een rij 

Adobe Magento speelt sterk in op de vraag vanuit de markt. Zo heeft het verschillende functionaliteiten ontwikkeld die inspelen op deze behoefte. Denk hierbij aan eigen accountmanagement per afnemer. Het is daarnaast mogelijk om in dat account specifieke rollen toe te wijzen aan verschillende inkopers. Zaken zoals ordergeschiedenis, inkoopprijzen en bedrijfskredieten inzien zijn hier allemaal bij inbegrepen. 

Er zijn veel voordelen verbonden aan een B2B webshop die wordt opgebouwd via Magento. Denk hierbij aan het snel opzoeken van SKU's, gemakkelijke uploads van CSV-bestanden, het inzien van levertijden per product en nog veel meer. Daarnaast zijn er veel verschillende betaalmethodes die je kunt selecteren in de B2B module. 

Laat de webshop opbouwen in PWA

Tegenwoordig is de vraag naar een goede pwa developer groot. PWA staat voor progressive web app en heeft te maken met de headless-techniek waarmee een webshop wordt opgebouwd. PWA speelt vooral in op snelheid, gebruikersgemak en design. Deze techniek maakt het mogelijk om te fungeren als een soort van app en dat terwijl je in feite gewoon een webshop bezoekt. PWA wordt de laatste jaren steeds vaker gebruikt in de B2B markt en niet zonder reden. 

Ons advies zou altijd zijn om je goed te laten informeren over de verschillende mogelijkheden die er bestaan. Zo is het B2B landschap breed en kun je gebruik maken van vele handige technieken en functionaliteiten. Ieder bedrijf heeft weer andere behoeftes en daarom is het vooraf lastig om te bepalen wat voor soort techniek het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften. Gelukkig zijn er verschillende PWA bouwers die maar al te graag laten zien waar ze je mee kunnen ondersteunen.  

Geef een reactie

Thema door Anders Norén