openvoorervaring.nl

Online jouw ervaring delen met de wereld

Blog

Hoe organiseer je een themafeest?

Soms is een normaal feestje gewoon niet genoeg. Iedereen komt in een simpel shirt, we draaien voor de honderdste keer de top 40 en eigenlijk is dat saai en voorspelbaar. Natuurlijk is zo’n simpel avondje uit ook lekker maar soms wil je het gewoon even omgooien. Een themafeest is daar de perfecte uitkomst voor. Het schudt iedereen lekker los en vraagt om een verandering in de routine. In deze blog vertel ik je hoe je zo’n feestje plant.

Kies het thema

Voor een themafeest moet je natuurlijk eerst een thema kiezen. Er zijn honderden thema’s om uit te kiezen en als je het echt niet weten heb je met een paar drukken op de knop via internet zo een lijstje gevonden. Voor deze blog zal ik me focussen op een feestje in de jaren 80 stijl. Aan de hand daarvan vertel ik je wat je dan moet regelen en dit kan je dan omdraaien naar wat je nodig hebt voor jouw eigen feestje in hetzelfde of een ander thema.

Trek de verkleedkist open

Een themafeest komt natuurlijk ook met een ‘dresscode’. Een ‘dresscode’ zorgt er al voor dat het thema doorkomt en iedereen even uit zijn of haar normale kloffie moet. Afhankelijk van je thema kan het zorgen voor de nodige hilariteit. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om er een wedstrijd van te maken. Dat motiveert ook om alles uit de kast te trekken. Dus voor de jaren 80 hebben we wijd uitlopende broeken nodig, zweetbandjes en natuurlijk de felste kleuren die er bestaan. Met groots haar en plateauschoenen stap je helemaal in stijl de dansvloer op.

Verzorg de ambiance

Over die dansvloer gesproken, als je nu echt alles in stijl wilt hebben, moet je ook denken aan de ambiance. Zo kan je bijvoorbeeld een verlichte dansvloer huren. Helemaal in stijl met het thema maar ook indrukwekkend voor jouw gasten om te zien. Hang een discobal op en voor je het weet danst iedereen zoals ze dat in de 80e jaren deden.

Draai het volume maar omhoog

Maar ja dan kan je natuurlijk niet met de top 40 aankomen, dat zou de sfeer weer helemaal weg halen. Stel zelf een jaren 80 playlist samen en maak zo het feest compleet. Luister samen met je vrienden naar oude nummers en beleef meteen een heel nostalgisch gevoel. Gooi er een danswedstrijd in en het wordt zo een avond om nooit meer te vergeten.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén