openvoorervaring.nl

Online jouw ervaring delen met de wereld

Blog

Hoe zorg je voor een betere nachtrust?

Elektrische deken

Een slechte nachtrust is nog steeds een probleem voor zowel jong als oud. Je hoort overal wel iemand klagen over de lage hoeveelheden slaap die ze krijgen. Dit kan een paar oorzaken hebben, maar het zijn uiteindelijk bijna altijd dezelfde gevolgen. Slechte nachtrust zorgt voor een vermindering van productiviteit, en meer stress. Ook is het niet goed voor de gezondheid, en krijg je er tevens ook een slecht humeur van. Het kan zorgen voor hoge spanningen in het dagelijkse leven, en is dus een vervelend probleem voor iedereen. Het is uiteraard niet een probleem wat makkelijk te verhelpen is. Maar en zijn zeker wel een paar dingen die slapen hoe dan ook comfortabeler maken. 

Wat te doen vóór het slapen gaan

Een betere nachtrust ligt niet alleen aan de nacht zelf, maar ook aan wat je doet voordat je gaat slapen. Zo kan het namelijk helpen als je voor het slapen gaan een rondje gaat lopen of hardlopen. Eigenlijk elke fysieke handeling is goed om te doen voor het slapengaan. Zo ben je meer moe en zal het slapen veel meer voldoening geven. Ook de mobiel en elk andere apparaten wegleggen een uur voor het slapen kan erg helpen. Dus niet nog net voor het slapen facebook browsen, of nog iemand een paar berichtjes sturen. Dit helpt met je gedachte op rust te brengen, omdat het gebruiken van apparaten ontzettend veel prikkels met zich meebrengt. Zoals misschien al duidelijk is, zijn deze twee punten erg goed te combineren. Een half uurtje hardlopen, en dan lekker douchen en meteen daarna in bed kruipen. Natuurlijk ligt het daarna ook aan of het wel een lekker bed is waar je in kruipt. En daar gaat dan ook het volgende kopje over. 

Benodigdheden voor een lekker bed

Het is ontzettend belangrijk dat je een lekker bed heb om s’ avonds in te liggen. Het allerbelangrijkste is toch wel het matras. Goed investeren hierin is dus ook geen gek idee. Een matras met goede kwaliteit kan je ontzettend lang mee doen en is heel belangrijk. Niet alleen voor de nachtrust maar ook voor je vorm en fysieke gesteldheid. Neem deze keuze dus erg serieus. Ook een kussen is erg belangrijk. Weer zowel voor je fysieke gesteldheid als voor de nachtrust. Het moet goed bij jou passen, niet te dun of te dik, zodat je altijd lekker je hoofd neer kan leggen. In de winter kan het ook erg lekker zijn om een elektrische deken te gebruiken, zo blijf je altijd comfortabel op temperatuur. Volg al deze dingen op, en dan zal slechte nachtrust niet meer aan jou of je bed liggen.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén