openvoorervaring.nl

Online jouw ervaring delen met de wereld

Blog

Ervaar meer flexibiliteit in je bedrijf met Hybrid cloud

hybrid cloud paatje

We zitten in een wereld met elkaar snel opvolgende veranderingen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in een snel tempo op. Dit zorgt voor flinke uitdagingen als je een eigen bedrijf hebt. Want hoe zorg je dat je bedrijf snel genoeg meebeweegt? Dit is in deze tijd cruciaal want voor je het weet voorzie je niet meer in een behoefte van je doelgroep. Een manier om je bedrijf flexibel te maken op IT gebied is een overgang naar de cloud. Een steeds meer voorkomende variant hierin is een hybrid cloud oplossing. Het woord zegt het al. Het is een variant met daarin twee andere cloudoplossingen verwerkt. Meer weten? lees dan dit blog over hybrid cloud.

Wat houdt hybrid cloud in?

Als je wil overgaan naar de cloud dan zijner drie varianten mogelijk. De eerste is de public cloud. Dit is een standaard cloudoplossing waar meerdere bedrijven gebruik van kunnen maken. Uiteraard maak je wel gebruik van een afgeschermd deel zodat je alleen zelf inzicht hebt in deze cloudomgeving. Aangezien het een standaard oplossing is, is de investering toegankelijk. Veel kleinere bedrijven maken daarom gebruik van een public cloud oplossing. De mogelijkheden zijn hierin ook vaak afdoende om in de behoefte van deze bedrijven te voorzien. Een goed voorbeeld van een public cloud aanbieder is office365. De andere variant is private cloud. Vaak hebben grotere bedrijven meer behoefte aan een private cloud omgeving. Zeker als er veel gewerkt wordt met privacygevoelige gegevens dan is een private cloud oplossing vaak een betere oplossing. Met private cloud heb je echt een maatwerk oplossing waar je als bedrijf alleen toegang tot hebt. Het beheer kan ook in eigen beheer gedaan worden. Het laat zich raden dat de investering vele malen hoger is. Als laatste heb je een mengeling van bovengenoemde cloud oplossing. De hybrid cloud. Je kunt hierin de voordelen van beiden varianten verwerken. Daarom wordt deze oplossing steeds populairder.

De voordelen van overgaan naar hybrid cloud

We hebben al een aantal voordelen van hyrbrid cloud benoemd. De belangrijkste is dat het zorgt dat je bedrijf flexibeler wordt en je daardoor makkelijker op veranderende omstandigheden kunt inspelen. Bij hybrid cloud heb je over het algemeen je IT uitbesteed aan een partij die daar dagelijks mee bezig is. Je kunt er daarmee vanuit gaan dat je van de nieuwste IT mogelijkheden gebruikt maakt. In eigen beheer zorgen dat je mee ontwikkelt met de IT ontwikkeling is een behoorlijk uitdaging in deze tijd. Daarnaast is je IT minder kwetsbaar.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén