openvoorervaring.nl

Online jouw ervaring delen met de wereld

Blog

Je scriptie nakijken, dat is geen gek idee.

Minuten, uren, dagen, weken en misschien wel maanden kijk jij je blind op je scriptie. In jouw ogen klopt alles en is alles perfect. Maar ja, in veel gevallen is dat niet altijd zo. En dat klinkt super vervelend natuurlijk, maar het is eenmaal zo. Omdat je zelf uren lang op een bepaalde tekst gefocust bent, kan het wel eens voorkomen dat je de kleine foutjes niet ziet. Al gaat het om een zin die niet lekker loopt, of een woord wat gewoon totaal verkeerd geschreven is. 

Laat daarom je scriptie nakijken.

Omdat je uren, of langer zoals genoemd, op jouw scriptie zit te staren kan jij de kleine slordigheid foutjes over het hoofd zien. Daarom is het ook helemaal niet erg om je scriptie te laten nakijken. Want wanneer er iemand anders een frisse blik werpt op jouw verhaal, kan het wel eens voorkomen dat de kleine foutjes naar voren komen. 

Laten nakijken door meerdere personen.

Het is al helemaal handig als je twee of meer mensen, stop bij een maximum van vijf, naar jouw scriptie laat kijken. De kans is er dat er veel overeenkomende feedback terug komt op jouw verhaal. Maar ook dat je op nieuwe inzichten komt. Iedereen ziet wat anders en geeft jou dit als feedback. Altijd handig natuurlijk. Want ook de mensen die jij jouw scriptie laat overlezen, kunnen soms paar kleine foutjes over het hoofd zien. Andere mensen zien die dan weer. Zo kan jij genoeg feedback verzamelen om jouw scriptie zo optimaal mogelijk te maken. Dat is natuurlijk wat je wilt.  Probeer zoveel mogelijk feedback te verzamelen om jouw scriptie helemaal te optimaliseren.

Tijd voor een groot feestje.

Ja je leest het goed, tijd voor een groot feestje. Er komt natuurlijk eerst een klein feestje voor wanneer je je scriptie vol vertrouwen hebt ingeleverd. Dat mag natuurlijk altijd, want zo sluit je natuurlijk een tijdperk toch wel een beetje af.  Maar wanneer is het dan tijd voor een groot feestje? Wanneer jij de woorden krijgt te horen; je hebt het gehaald. Het enige wat je dan nog te wachten staat, is de verdediging. En dat knal je natuurlijk gewoon. Want als jij het voor elkaar krijgt om je scriptie in te leveren weet jij eigenlijk alle antwoorden op de vragen die gesteld kunnen worden. Want elk woord zit zowat in je hoofd geprint.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén