openvoorervaring.nl

Online jouw ervaring delen met de wereld

Blog

Je kat is de liefste huisgenoot

Kattenbak

Oké, katten zijn eigenzinnig, eigenwijs en soms ronduit onaardig. Maar toch kiezen hele volksstammen juist voor een kat in plaats van voor een hond. Een kat kan namelijk prima een hele (werk)dag alleen zijn. Je hoeft geen oppas te regelen die je kat even uitlaat tussen de middag. En als je dan thuis komt, hoef je de kat niet aan te lijnen en door weer en wind een rondje te gaan lopen. Nee, katten houden niet van die poespas. Een kat is aanhankelijk, maar wel op zijn eigen voorwaarden. Zitten er dan geen nadelen aan het hebben van een kat? Jawel: de kattenbak. Het blijft een stinkende sta-in-de-weg. Je moet ‘m toch zeker om de dag verschonen en je vindt het grit door het hele huis.
Kattenbak

Daar kun je prima mee leven, toch?

Als je een kat hebt, dan heeft de kat eigenlijk jou. Want zoals ze zeggen: honden hebben een baasje, katten hebben personeel. En dat is dus ook zo. Niet dat je daar altijd gelukkig van wordt, maar als je eenmaal lekker op de bank zit met Poekie op schoot, kan je weinig meer gebeuren. Lekker warm en knuffelig, zo zijn katten natuurlijk ook. Tot je net daar aait waar Poekie er even niet van gediend is. Ach. Het is een huisdier met een handleiding zullen we maar zeggen.

Katten voelen je aan

Als je eens niet lekker bent, of je zit niet lekker in je vel, dan zul je zien dat je kat ineens wel heel lief kan zijn. Hij of zij wil ineens overal op schoot en aangehaald worden. Ook als je met een nare buikgriep op het toilet zit. Met een kat heb je ook altijd iemand in huis om voor te zorgen. Je huis is nooit leeg als je alleen woont. Het is niet zo gek dat er zoveel “gekke kattenvrouwtjes” bestaan! Zij weten het al lang: een kat is je liefste huisgenoot.

Met je kat naar de dierenarts

Katten lopen niet in zeen sloten tegelijk. De kans dat je met je kat naar de dierenarts moet is een stuk kleiner dan wanneer je een hond hebt. Katten weten wat goed voor ze is en wat niet. Soms ontkom je er niet aan. Daarom is het wel verstandig om een goede reismand in huis te hebben. Katten zijn namelijk ware ontsnappingsartiesten op het moment dat jij al dénkt dat je even naar de dierenarts moet met ze.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén