openvoorervaring.nl

Online jouw ervaring delen met de wereld

Blog

Pallets kopen – ideaal voor transport en opslag

pallets

Heb jij net als ik een bedrijf waar regelmatig goederen moet worden vervoerd of opgeslagen? Dan raad ik je zeker aan om pallets te kopen. Die handige vlonders zijn onmisbaar in elke logistieke onderneming. Daarom besloot ik om vandaag mijn ervaring te delen over pallets kopen en alles wat daarbij komt kijken. Zo zijn deze plateaus beschikbaar in allerlei formaten en materialen. Dus ben jij geïnteresseerd in het nut van vlonders of wil je gewoon graag horen wat mijn ervaringen ermee zijn? Lees dan gerust verder en ontdek mijn ervaring hiermee!

Pallets – praktische transporteenheden

Voor degenen onder ons die onder een steen hebben geleefd, zal ik kort uitleggen wat een pallet precies is. Pallets zijn praktische transporteenheden. Over het algemeen worden deze vlonders gemaakt van hout, kunststof of karton. Een pallet is een onmisbaar logistiek hulpmiddel, omdat zo’n vlonder simpelweg verplaatst kan worden door middel van een vorkheftruck of een pompwagen. Dat is uitermate handig voor het transporteren van goederen in bijvoorbeeld een groot magazijn.

Verschillende materialen en formaten

Vandaag de dag zijn er pallets beschikbaar in allerlei verschillende materialen en formaten. Zo kun je kiezen voor een houten pallet, eentje van kunststof of een vlonder van karton. Ieder materiaal heeft weer zijn eigen voordelen. De verschillende pluspunten zorgen ervoor dat bepaalde materialen pallets in specifieke sectoren worden gebruikt. Zo is hout erg stevig en kan het eventueel buiten worden geplaatst. Daarnaast zijn kunststof vlonders weer veel gemakkelijker te reinigen waardoor deze vlonders vaak gebruikt worden in de sector die zaken doet met etenswaren of farmaceutische producten.

Een ander verschil zit in het formaat van de pallets. Zo wordt binnen Europa voornamelijk een Europallet gebruikt. Deze vlonder heeft een afmeting van 80 x 120 cm. Daarnaast zijn er uiteraard grotere of kleinere pallets beschikbaar. Een goede leverancier van logistieke middelen zal allerlei diverse maten leverbaar hebben. Mijn ervaring is dat je even goed moet opletten welk formaat praktisch is voor jouw werkzaamheden. Zo voorkom je dat je ineens met een te grote of te kleine pallet zit.

Draagvermogen van pallets

Tot slot wil ik je nog even op het hart drukken dat je tevens let op het draagvermogen van de beschikbare vlonders. Als je zware goederen moet vervoeren, heb je uiteraard een pallet nodig die het gewicht aankan. Onderschat het belang van het draagvermogen van pallets niet. Veiligheid is erg belangrijk. Je wilt natuurlijk niet dat de vlonders ineens breken en mogelijk ongelukken kunnen veroorzaken. Controleer daarom goed de specificaties van de vlonders voordat je deze besteld. Het is verstandig om alles goed te checken en in één keer de juiste pallets te bestellen.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén