openvoorervaring.nl

Online jouw ervaring delen met de wereld

Blog

Redenen om Bali te bezoeken

bali

Indonesië telt meer dan 17 duizend eilanden. Maar van al deze eilanden is Bali verreweg het meest populair. Er zijn talloze tropische bestemmingen, maar voor miljoenen toeristen per jaar is Bali toch de favoriet. Maar waarom?

Sprookjesachtig

Als een eiland heeft Bali natuurlijk het voorrecht van een kustlijn. En dat is misschien meteen wel de belangrijkste reden voor veel mensen. De stranden op Bali zijn werkelijk waar adembenemend. Het is eigenlijk een prototype tropisch strand, zoals we ze eigenlijk alleen uit films en series kennen. Vanwege de grote kustlijn zijn er ook veel verschillende stranden. Elk strand heeft haar eigen charmes. Van zacht wit zand met een zachte zeespiegel tot kliffen van duizelingwekkende hoogtes die uitkijken over het azuurblauwe water. Populaire gebieden als Kuta en Nusa Dua gaan gepaard met verscholen stukjes strand. Er is een strand voor iedereen, en voor elke gemoedstoestand. En niet alleen de stranden zijn sprookjesachtig, de cultuur is ook enorm romantisch. Er zijn vele gebruiken en culturele tradities die nog steeds plaatsvinden. Door het hele jaar zijn vieringen vanwege alles en nog wat. Van het Omed-Omedan kissing festival tot de monsterparade voorafgaand aan de Day of Silence. Je zal jezelf haast gehypnotiseerd voelen door de muziek, dans en het voedsel.

Aesthetics

Mensen van Bali zijn veelal spiritueel. Voornamelijk hindoestaans, bijna elk gebouw heeft wel een religieuze invloed in de architectuur. Veel huizen hebben een kleine tempel om de godsdienst te eren. Een tocht langs verschillende tempels is enorm populair. Het is rustgevend en zelfs al heb je zelfs niets met de religieuze waarde van de tempels, ze zijn ook nog eens erg mooi.  En dat is niet het enige prachtige aan Bali. De stranden en de architectuur daar gelaten, het inlandse landschap is ook echt zonder gelijke. Bijna elke vorm van natuurlijke schoonheid komt voor op het eiland. Bergen, jungle, meren, watervallen, rijstvelden, bloemtuinen en heilige rivieren, samen creëren ze de idyllische omgeving die Bali heet.

Zeer goede faciliteiten

De schoonheid van Bali is uiteraard niet onopgemerkt gebleven. Terwijl het toerisme gestaag toenam op Bali, groeide de exploitatie van dat toerisme minstens net zo hard. Er zijn talloze paradijselijke resorts, hotels en huizen om te huren. Ik weet dat ik het woord paradijs nét nog heb gebruikt, maar het ziet er in veel resorts precies uit zoals je van een tropisch paradijs verwacht. Dus als je zit te zoeken naar een vakantie voor volgend jaar, hou die rondreis Bali in je achterhoofd. Je kunt me later bedanken!

Geef een reactie

Thema door Anders Norén