openvoorervaring.nl

Online jouw ervaring delen met de wereld

Blog

De rugzak is weer terug van weggeweest!

Rugzak

In mijn jeugdjaren was de rugzak echt not-done. Brugpiepers, je ouders en oude mensen waren de enige mensen die rugzakken droegen. Brugpiepers omdat ze anders bang waren dat al hun schoolspullen niet mee konden. Ouders als je een dagje met de familie op stap ging. Al het eten en drinken en pleisters etcetera ging in de rugzak! En oude mensen droegen ze omdat wij als jonge mensen hun gewoon niet stijlvol vonden. Maar de rugzak heeft een comeback gemaakt! En daar ben ik zelf heel blij mee. Hij is tenslotte natuurlijk hartstikke praktisch. Je laptop, een notitieboekje en een flinke lunchbox met al mijn eten passen er gewoon in. Je hoeft zo niet met een aparte handtas of schoudertas plus daarnaast nog een canvas tasje te lopen. In deze blog zal ik daarom vertellen welke rugzakken nou helemaal trendy zijn, en al de verschillende soorten die je hebt. De rugzakken zijn namelijk niet langer alleen maar lomp en groot, zoals vroeger!

De perfecte rugzak voor naar werk of naar school

Ook naar werk of naar school wil je er natuurlijk wel hip uitzien met een rugzak. Een paar tassen die het straatbeeld hebben veroverd de afgelopen jaren zijn de Fjallraven Kanken tassen en de Herschel tassen. Het eerste merk heeft wat kleinere tassen waar een kleine laptop of tablet perfect in past. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in allemaal supertoffe kleuren, waardoor je dag direct opvrolijkt! De Herschel tassen zijn wat groter, maar verkrijgbaar in verschillende modellen. De tassen zijn classy en toch wat stoer. Ze matchen bij bijna elke outfit! Ze zijn daarnaast superpraktisch omdat ze aparte vakken hebben zodat al je spullen makkelijk gesorteerd blijven. Ideale tassen om dus mee te nemen naar werk of naar school!

Welke doe je om als je een avondje erop uit gaat?

Als je een avondje erop uit gaat, kan een rugzak nog steeds erg handig zijn, maar je wilt dan wel een stijlvolle tas. Ook voor een middagje shoppen of een date of afspraakje wil je een tas die niet te lomp lijkt en heel groot is. Iedereen herinnert zich natuurlijk nog wel de kleine rugzakjes die je moeder vroeger had. Zulke tassen zijn er nog steeds, maar dan in een modern jasje. De eerste stap voor een uberhippe tas voor zulke gelegenheden is kijken naar het materiaal. Leer of een glanzend materiaal geeft direct een chique uitstraling. Daarnaast is het belangrijk dat het formaat niet te groot is! Tot slot kun je een tas kiezen die universeel is: hij is te dragen op de rug, maar ziet er ook mooi uit om hem in de hand te dragen. Tassen van bijvoorbeeld het merk Marington zijn zo ontworpen dat je ze ook als handtas kunt dragen!

De veilige rugzak voor een citytrip

Tot slot is er nog een andere activiteit waarbij weer een heel ander type tas gewenst is. De rugtas is nog steeds het meest praktisch als je bijvoorbeeld een citytrip gaat doen. Als je de hele dag onderweg bent, kun je in een rugzak het meeste meenemen zonder dat het vervelend is om te dragen. Maar steeds meer wordt in grote steden gewaarschuwd voor zakkenrollers en dergelijke. Daarom zijn er nu anti-diefstal rugtassen. Deze tassen zijn heel neutraal en vallen niet echt op. Ze hebben allemaal geheime vakken op de rug waar je waardevolle spullen in kan bewaren. Doordat je de tas op je rug (of op je buik) draagt, beschermt je lichaam dus de waardevolle spullen! Zo kun je overal rondlopen, zonder beroofd te worden.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén