openvoorervaring.nl

Online jouw ervaring delen met de wereld

Blog

Stedentrip Rome: wat te zien?

stedentrip Rome

Er zijn al heel wat steden die ik in Europa heb gezien, maar toch zijn er nog heel wat die ik mis op dat lijstje. Uiteraard staan ze op mijn bucketlist, maar ik kan ze helaas niet allemaal tegelijkertijd bezoeken. Wat nu bovenaan mijn lijstje staat is een stedentrip Rome. De stad van de liefde, pizza, mooie Romeinse architectuur en geschiedenis en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het liefst pak ik nu mijn koffers in om te gaan, maar ik plan graag voordat ik op een stedentrip ga. Daarom wilde ik eerst een lijstje maken met dingen die ik nou echt moet zien en doen als ik naar Rome ga. Dus hieronder vind je een mini bucketlist die ik heb samengesteld voor mijn stedentrip naar Rome:

Mini bucketlist

  1. Het Colosseum: Oké, deze spreekt een beetje voor zich. Desondanks lijkt het me zo’n mooie ervaring om te staan in zo’n arena die al zo oud is. Ik kan me niet voorstellen hoe het was om in zo een tijd te leven, met al die gladiatoren gevechten die daar werden gehouden. Ik hoop dus, door het te zien, een beter idee te krijgen over hoe het daar precies was.
  2. De Trevi Fontein: Nog eentje die echt voor zichzelf spreekt, maar onmisbaar is op mijn lijstje (en op het lijstje van elke andere toerist). Het gooien van een muntje en het hele sentiment wat daarbij komt kijken moet je meemaken als je in Rome bent. Hoe druk het ook is, ik ga daar zeker staan om een wens te doen.
  3. Sint-Pietersbasiliek: Ik ben niet iemand die elke kerk of basiliek in gaat om te kijken, maar deze is echt onmisbaar. Het is het hart van het katholicisme. Het is een must om daar binnen te zien wat voor rijkdom deze religie had.
  4. Forum Romanum: Dit was het centrum van het Romeinse rijk met heel veel archeologische bevindingen en oude architectuur. Interessant om te zien en leuk voor een goede Instagram foto.
  5. Trastevere: Dit is een oud Romeins wijkje met smalle steegjes en heel veel restaurantjes en bars. Echt een plek dus waar je borden vol Italiaans eten, de beste keuken ooit, kan verslinden. Pasta, pizza, formaggi, dolci, antipasti en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik kan zo nog een extra lijstje maken voor wat ik allemaal wil eten als ik daar ben.

Genoeg te zien dus in Rome. Naast dat deze plekken een must zijn om te bezoeken, wil ik daarnaast graag nog winkelen, rondwandelen door de mooiste kleine straatjes van de stad, heel veel Italiaans ijs eten en hopelijk genieten van het prachtige weer. Dit is lijstje omvat slechts het topje van de berg van mooie plekken. Maar is alvast genoeg inspiratie voor een stedentrip naar Rome.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén