openvoorervaring.nl

Online jouw ervaring delen met de wereld

Blog

Tips om je kans op promotie te verhogen

six sigma green belt

Iedereen wilt natuurlijk het naar zijn zin hebben op zijn of haar werk. Het is immers een groot gedeelte van je leven. Echter is het ook belangrijk om gewaardeerd te worden om het naar je zin te kunnen hebben. De meeste mensen zien waardering als het krijgen van complimenten van collega’s of hun baan. Ook is het krijgen van een promotie een grote factor in de manier waarop jij je gewaardeerd voelt. Een promotie voelt immers als een beloning voor al dat harde werken. In deze blog geen ik een aantal tips om je kansen op een promotie te verhogen.

Verwachtingen

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te voldoen aan de verwachtingen van jouw baas. Echter kan het soms onduidelijk zijn wat jouw baas het belangrijkste vindt. Zo kan het snel afronden van een taak een compliment opleveren van je baas, maar zal hij of zij het ook belangrijk vinden dat de kwaliteit hoog blijft. Probeer dus bij een baas te peilen wat hij belangrijk vindt. Overigens kan dit per taak verschillen, dus is het belangrijk om continue te weten wat de verwachtingen voor jou zijn. Wees dus niet bang om vragen te stellen, op die manier kan je namelijk veel bewuster worden wat mensen van jou verwachten. Daarnaast is het erg belangrijk om goed te luisteren naar opmerkingen van andere mensen.

Wees sociaal

Als je veel mensen kent en mensen jou ook aardig vinden, heb je meer kans dat iemand jou geschikt vindt voor een promotie. Sla bedrijfsborrels dus niet over, maar gebruik deze om steeds meer mensen te leren kennen en andere contacten te onderhouden.

Blijf leren

In je gehele loopbaan zal het belangrijk blijven om te leren. De wereld om je heen staat namelijk niet stil, elke dag zijn er weer nieuwe ontwikkelingen en worden er weer nieuwe dingen uitgevonden. Zodoende is het belangrijk om met deze flow mee te gaan. Daarnaast doen je collega’s dit ook. Het is dus belangrijk om te blijven leren om je collega’s bij te kunnen houden. Als je werkgever dus aanbiedt om via het bedrijf iets nieuws te leren, schrik dan niet van de tijd die het kan kosten. Zie het als een investering in jezelf. Ook kan je in je privésfeer diverse trainingen doen om een voordeel te kunnen behalen tegenover je collega’s. Als je bijvoorbeeld wilt groeien naar een (project)managersfunctie, kan je een six sigma green belt training doen. Hierbij wordt je je bewuster van de processen binnen een bedrijf en kan je je richten op kwaliteitsverbetering.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén