openvoorervaring.nl

Online jouw ervaring delen met de wereld

Blog

Verandering in het fietsen

Elektrische fietsen worden steeds bekender en meer gebruikt. En voor goede reden! De motor ondersteunt het fietsen, waardoor het makkelijker wordt om te doen en ook nog eens sneller gaat. Normale e-bikes ondersteunen het fietsen tot 25 km per uur. Nu bestaan er ook speed pedelecs, die het fietsen tot 45 km per uur ondersteunen. Eén van de bekendste op de markt van speed pedelecs is de Stromer fiets. Maar waarom precies?

De motor

Zoals gezegd vallen de fietsen van Stromer onder de term speed pedelec, wat inhoudt dat de motor tot wel 45 km per uur het fietsen ondersteunt. De snelheid kan gemakkelijk behaald worden met de krachtige motor in het achterwiel. Achterwielmotoren zijn over het algemeen erg stil en komt snel te hulp bij zwaardere versnellingen. De motor van de Stromer modellen heeft een vermogen tussen de 500 en 1000 watt, afhankelijk van welk model er gekozen is.

Een ander voordeel van de accu van de Stromer is dat de batterij oplaadt tijdens het remmen. Dit gebeurt wanneer de batterij onder de 70% valt, anders ontstaat er een risico op overladen. Zonder batterij zul je dus niet snel zitten!

De techniek

Naast het hebben van een krachtige motor hebben de Stromer fietsen meer innoverende technieken. Zo zijn alle kabels weggewerkt, waardoor de fiets er netter uitziet. De display is verwerkt in het frame, in plaats van op het stuur zoals bij andere e-bikes. Daarnaast hebben Stromer fietsen de mogelijkheid om via Bluetooth de fiets met een smartphone te verbinden. Dit geeft de optie om de verschillende motorstanden te bedienen, maar het slaat ook gegevens op. Deze gegevens zijn bijvoorbeeld de huidige locatie en inzicht in het rijgedrag.

Alle Stromer modellen beschikken over hydraulische schijfremmen. Hierdoor staat de fiets in een paar seconden compleet stil. Hydraulische remmen bestaan uit een gesloten systeem, waardoor er minder onderhoud nodig is dan bij kabelremmen.

Het rijden

Met bovenstaande informatie is het wel duidelijk dat Stromer fietsen erg snel kunnen gaan door de krachtige motor en de 27 versnellingen. Omdat de fiets zo snel gaat, is het een goed alternatief op het nemen van de auto of gaan met het openbaar vervoer, om bijvoorbeeld naar werk te gaan. Files kunnen zo vermeden worden en er hoeft niet op vertrektijden gelet te worden. Ook zijn de fietsen beter voor het milieu, omdat er geen uitstoot ontstaat.

De fietsen rijden erg comfortabel door de brede banden, speciaal ontworpen voor het rijcomfort. De banden zijn anti-lek banden, waardoor deze niet snel stuk zullen gaan. Pech onderweg zal niet snel gebeuren.

Al in al zijn Stromer fietsen perfect voor fietsen naar het werk of voor plezier. De fietsen zijn perfect voor lange afstanden en fietsen erg comfortabel en makkelijk. Ze geven een echte verandering in het fietsen.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén