openvoorervaring.nl

Online jouw ervaring delen met de wereld

Blog

Waardoor blijf ik gezond en fit?

voedingssupplementen

Je persoonlijke gezondheid is misschien wel het belangrijkste in je leven. Het is van groot belang om goed met je eigen lichaam om te gaan. Je hebt maar één lichaam en daar moet je het immers de rest van je leven mee doen. Daarom kun je maar beter zuinig zijn op je lichaam en een gezonde levensstijl hanteren. Zo verklein je de kans op eventuele ziektes of blessures. Zelf vind ik het enorm belangrijk dat ik gezond en fit ben. Soms heb ik wel moeite om fit te blijven, want ik leid een druk leven. Daardoor kan ik wel even de focus verliezen wat betreft mijn voeding en lichamelijke beweging. Maar over het algemeen kan ik het vrij snel herpakken. Er zijn naar mijn mening een paar vaste dingen waarop je moet letten als je gezond en fit wilt blijven. Daar zal ik in deze blog meer over vertellen.

Gezond blijven eten

Een gezonde voeding is een van de belangrijkste dingen bij een gezonde levensstijl. Ik ben een groot liefhebber van vis en van verschillende soorten salades. Het is uiteraard belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Daarnaast is het belangrijk om elke dag goed te ontbijten, want dat blijkt het belangrijkste maaltijd van de dag te zijn. Het zorgt voor nieuwe energie en het brengt de spijsvertering op gang. Door genoeg groente en fruit te eten krijg je de juiste voedingsstoffen en de benodigde vitamines binnen. Zelf neem ik ook af en toe wat voedingssupplementen als ik ergens een tekort bij heb. Het zorgt ervoor dat ik mij lekkerder in mijn vel voel. Uiteraard doe ik dit wel in overleg met mijn huisarts. Bovendien neem ik de voedingssupplementen alleen om iets aan te vullen. Een supplement is immers nooit een vervanger van een gebalanceerd dieet.

Goed trainen en slapen

Naast gezonde voeding is het ook erg belangrijk dat je voldoende in beweging blijft en een goede nachtrust hebt. Sporten is iets wat ik al sinds kleins af aan vaak doe. Vroeger zat ik op voetbal en turnen. De laatste jaren ga ik alleen nog maar naar de sportschool. Ik probeer iedere week drie keer te gaan. Sporten is namelijk niet alleen goed voor mijn fysieke gesteldheid, maar ook voor mijn mentale gesteldheid. Ik kan daar al mijn energie kwijt en het geeft mij voldoening. Daarnaast is het voor een gezonde levensstijl ook belangrijk om een goede nachtrust te hebben. Je lichaam moet voldoende rust krijgen, zodat het zich weer kan opladen met nieuwe energie. Doordeweeks probeer ik minimaal zeven tot acht uur te slapen. In het weekend slaap ik graag uit en kom ik volledig tot rust.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén