openvoorervaring.nl

Online jouw ervaring delen met de wereld

Blog

Wanneer je gewoon goed wilt kunnen gamen

Dit keer zal ik het hebben over de game PC. Het belangrijkste wat je hiervan moet weten is dat het specifiek bedoeld is te kunnen gamen met topkwaliteit. Denk hierbij games die uitgezet worden in hoge grafische beeldkwaliteit door middel van je game PC. Het is wel prijzig, dus weet goed waar je aan begint en bekijk of het past bij jouw game-voorkeuren.

Gelukkig gamen met controle

Gamen kan heel leuk en verslavend zijn, geloof me. Op dit moment ben ik namelijk heel erg verslaafd aan gamen. Dit leidt soms tot een ongelooflijke wilskracht om afstand te nemen en weer terug te keren naar de realiteit. Voor mij kan verslaving aan de ene kant heel leuk zijn, want je hebt een doel. Iets om naar uit te kijken na bijvoorbeeld een lange dag zwoegen op het werk. Het is echter niet meer zo euforisch wanneer je beseft dat je al urenlang achter dat scherm zit en weet dat er nog een aantal taken op je wachten wat bijvoorbeeld opdrachten voor je studie kunnen zijn. Mijn advies: beperk je schermtijd tot een voor jou werkend minimum en probeer eerst de zaken af te ronden die op dat moment belangrijker zijn.  Zo heb je, althans ik, het gevoel dat je welverdiend verder mag gaan gamen. Je hoeft echt niet je game-tijd drastisch te verminderen, maar zorg voor genoeg pauzes.

Als je gamet, doe het dan goed!

Zo. Nu we de preek gehad hebben over wat ik voornamelijk zou aanraden bij het gamen, zal ik het hebben over hoe ik het meest comfortabel en vol enthousiasme aan het gamen begin! De game PC heeft een uitzonderlijk goed besturingssysteem waarbij de beeldkwaliteit optimaal is. Lekker scherp beeld is altijd fijn, als je het mij vraagt en vergt minder concentratie van jezelf naar het scherm toe. Verder is het raadzaam om voor het gamen even naar de wc te gaan, want het speelt zo ongemakkelijk met een drukkende blaas! Ten tweede wil ik je graag adviseren om regelmatig je game op te slaan. Hierdoor ben je niet geneigd om per sé missies of taken in het spel af te maken en voorkom je een onrustig gevoel. Ten derde is het verstandig en gezonder om geregeld pauzes in te lassen, wat ik ook al in het vorige deel van dit artikel op het hart heb gedrukt. Ga bij voorkeur even lekker naar buiten, mits het niet keihard regent. Je geraakt dan even uit de sleur, neemt weer wat frisse lucht op en komt weer even tot jezelf. Gamen kan namelijk heel intensief zijn. Variatie in dingen maakt een mens gelukkiger!

Geef een reactie

Thema door Anders Norén