openvoorervaring.nl

Online jouw ervaring delen met de wereld

Blog

Wat heb je nodig bij een administratieve baan?

Elke baan is anders, zelfs wanneer het banen zijn die stiekem een beetje op elkaar lijken. Zelfs dan hebben ze hun eigen trekjes en eigenaardigheden. En dat maakt het eigenlijk ook leuk. Zo hou je uitdaging, ook wanneer je een andere baan krijgt. Je blijft altijd iets leren. En dat is juist goed, we zijn er om te leren. Je moet er ook voor zorgen dat je nooit uitgeleerd bent. Het is juist leuk om te leren. Zo kan je later jouw kennis weer over brengen aan andere mensen. En dat is een super mooi gebaar. 

Maar om terug te komen op wat jij nodig hebt bij een administratieve baan. Uiteindelijk maak je het geheel eigen, ook met je eigen werkwijze. Maar de basis moet je natuurlijk wel hebben. Want anders kan je ook geen goed begin maken.

Een goed begin is het halve werk.

Nou het gezegde is er ook uit. Maar we weten allemaal dat zo is, en dat inderdaad een goed begin het halve werk is. Dus laten we een goed begin maken. Welke kantoorartikelen heb jij allemaal nodig om jouw werkdag goed te beginnen en goed door te komen? 

Natuurlijk heb jij genoeg bakjes en mappen nodig om alle papieren goed en geordend in op te bergen. Want een opgeruimde werkplek is natuurlijk ook fijn. Daarnaast is het ook fijn om voldoende pennen te hebben. Want we weten allemaal vanuit onze school tijd, dat je nooit genoeg pennen kan hebben. Dus een voorraad kan nooit kwaad. Wat ook goed kan werken om belangrijke informatie overzichtelijk te maken, zijn highlighters. Dan kan je juist de belangrijke informatie kan markeren en je houdt gelijk overzicht. Zo ook genoeg post-it’s en papier om notities op te maken. 

Genoeg nietjes, plakband en paperclips zijn ook erg handig, zo ook een perforator voor het maken van gaatjes. Het klinkt allemaal super logisch en voor de hand liggend. Maar uiteindelijk wat logisch is, en wat er voor de hand ligt, dat wordt vaker vergeten. Omdat het zo logisch lijkt, denk je er vaak niet genoeg aan en vergeet je het eigenlijk heel snel.

Uiteindelijk op leuken.

Wanneer je alle belangrijke, en logische, items hebt om je dag te beginnen. Is het nooit erg om je bureau iets op te leuken. Want uiteindelijk moet je je dag wel doorkomen. Maak je werk leuk, want je moet er flink wat uren in vertoeven.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén