openvoorervaring.nl

Online jouw ervaring delen met de wereld

Blog

Sublieme werkervaring met een goede werkbroek

werkbroek plaatje

Als je een beroep in de bouw hebt en ter plekke je werk verricht dan zul je allereerst beamen dat goed gereedschap heel belangrijk is. Het verlengstuk van je gereedschap is goede werkkleding en zeker een goede werkbroek.  Met een praktische werkbroek kan je gereedschap makkelijk meenemen en kan je er eenvoudig bij als je het nodig hebt. Producenten van werkbroeken besteden hierom veel aandacht aan de functionaliteit van de werkbroek. Sterker er zijn producenten die dermate geïnnoveerd hebben dat hieruit patenten zijn ontstaan wat ze onderscheidend maakt ten opzichte van concurrenten. Maar wat is voor jou een goede werkbroek? Dat hangt van een aantal factoren af. Lees er snel meer over.

Wat voor werkbroek heb ik nodig?

Voor ieder soort werk is er wel een werkbroek beschikbaar. De keuze is dus enorm, maar dat maakt het ook lastiger om te bepalen wat je precies nodig hebt. De verschillen zitten in de functionaliteit en de sterkte. Als je heel intensief zwaar werk hebt zul je ook een kwalitatief sterkere werkbroek moeten hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de stratenmaker. Deze schuift dagelijks met zijn knieën over de straat. Een broek wordt dan enorm belast en daarom is het ook een forse uitdaging om een dergelijke broek nog enigszins lang mee te laten gaan. In het materiaal waar de werkbroek van gemaakt wordt zit dan ook een enorme ontwikkeling. Ze kunnen daarom broeken aanbieden die ook bij intensief gebruik een lange levensduur hebben. De andere afweging is de functionaliteit. Een timmerman heeft een hele andere broek nodig ten opzichte van de schilder. Bij de timmerman zie je bijvoorbeeld dat de broek een hamerlus heeft waardoor je je hamer makkelijk mee kunt dragen. Als je links ben moet je even goed opletten. Er zijn in ieder geval broeken beschikbaar die de lus aan de juiste kant hebben voor linkshandigen.

Welke merken zijn goed met betrekking tot de werkbroek?

Er zijn een aantal grote merken bepalend in het aanbod van de werkbroek. Een belangrijke speler is Blaklader. Zij lopen ook vooruit als het gaat om de functionaliteit en kwaliteit van de werkbroek. Verschillende patenten maken dat zij met hun broeken onderscheidend zijn in de markt. De echte vakman draagt daarom graag hun kleding. Snickers workwear is een andere bepalende partij. Dit merk is ooit opgericht door een elektricien die ontevreden was over het toenmalige aanbod van werkkleding. Die focus op kwaliteit zeker van de werkbroek is tot de dag van vandaag gebleven.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén