openvoorervaring.nl

Online jouw ervaring delen met de wereld

Blog

Werken op festivals

Elk jaar tijdens het festivalseizoen werk ik op festivals. Ik sta vaak achter de bar. Hier verdien ik goed mee en vind het verder erg leuk om te doen. Veel mensen om je heen. Iedereen die uit zijn dak gaat en de tijd van hun leven hebben. Het is een gezellige omgeving en het is vaak lekker weer. Alle festivals waar ik werk zijn in de buitenlucht dus ik krijg ook een gezonde kleur op mijn gezicht en genoeg vitamine D. Een vriend had mij aangeraden om hier ook te komen werken. Hij werkte er toen al. Het jaar erna ben ik er ook komen werken. Samen met hem hebben we nu een gezellig groep vrienden van medewerkers op de festivals. Ondertussen werk ik nu al een paar jaar op deze festivals en heb veel nieuwe mensen leren kennen. Veel medewerkers werken net zoals ik elk jaar op de festivals. Dus langzamerhand werk je steeds vaker met bekenden.

Gebruik van oordoppen

Na twee jaar te hebben gewerkt op het festival tijdens het festivalseizoen kwam ik erachter dat ik na het festivalseizoen steeds last had van mijn gehoor. Ik kon veel niet meer horen. Ik moest mijn koptelefoon en geluid van mijn laptop veel harder zetten dan dat ik normaal deed. Ook merkte mijn omgeving dat ik steeds vaker dat ik iets niet kon verstaan. Ik zei steeds vaker ‘Wat zeg je?’. Vooral na de tweede keer een festivalseizoen te hebben gedraaid merkte ik zelf ook heel erg het verschil. Mijn moeder had mij nog gezegd misschien moet je oordoppen gebruiken voor tijdens het werken. Ik vond dit niet nodig, want ik stond toch niet dichtbij de boxen. Maar nu kon ik toch echt het verschil merken van voor het festivalseizoen en erna. Ik heb daarom het derde festivalseizoen dat ik werkte met oordoppen gedaan. Dit heeft enorm geholpen. Ik kon alsnog alles en iedereen goed verstaan en had nog hetzelfde gehoor als voor het derde festivalseizoen. Sindsdien gebruik ik bij elk feestje of festival oordoppen.

Gehoor sterk achteruit

Toch heb ik twee festivalseizoenen zonder oordoppen gedaan. Ik heb daarr toch elke dag achter de bar gestaan voor een maand. Ik merk nog steeds dat ik hier schade aan heb overgehouden. Daarom ben ik langsgegaan bij de audicien. Die vertelde mij dat ik ernstige gehoorschade had. Hij vroeg me of mijn gehoor mij belemmerde in het dagelijks leven. Dit was eigenlijk wel het geval, want ik kon mensen met wie ik een gesprek voerde amper verstaan. Ook vonden mijn ouders vaak dat ik de televisie te hard had staan. Hij heeft mij toen hoortoestellen aangeraden. Sinds ik ze heb, hoor ik weer goed en kan ik iedereen weer goed verstaan.

 

 

 

Geef een reactie

Thema door Anders Norén